Accio-Hogwarts
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



Kurgu: Loinkaos - Yıl: 1971 - Hava: Yağmurlu - Tema: Gündüz
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Majere Ailesi Hakkında

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Kitiara Psyche Majere
Sihirli Kazalar ve Felaketler Dairesi Başkanı
Sihirli Kazalar ve Felaketler Dairesi Başkanı
Kitiara Psyche Majere


Mesaj Sayısı : 298
Yaş : 31
Tarafı : L'azienda
Kan Durumu : Safkan
RP Yaşı : 23
Patronus : Griffin
RP Sevgilisi : yok
Asa : Sıcak Merhamet
Özel Yetenek : Zihnefendar ~ Zihnebendar
Galleon : 55793
Kayıt tarihi : 26/02/09

Bilgilerim
Sağlık:
Majere Ailesi Hakkında Img_left100/100Majere Ailesi Hakkında Empty_bar_bleue  (100/100)
Güç:
Majere Ailesi Hakkında Img_left100/100Majere Ailesi Hakkında Empty_bar_bleue  (100/100)
Seviye:
Majere Ailesi Hakkında Img_left100/100Majere Ailesi Hakkında Empty_bar_bleue  (100/100)

Majere Ailesi Hakkında Empty
MesajKonu: Majere Ailesi Hakkında   Majere Ailesi Hakkında Icon_minitimePerş. Mart 26 2009, 19:32

Aile Özgeçmişi:

Ailenin geçmişine dair en eski bilgiler 19. yy’dan gelmektedir. İyi-kötü çatışması ailenin kaderini belirlemiştir. Kötülüğe eğilim olmasına karşın ailenin ölümyiyen olmaya karşı sert tepkileri vardır. Bu tepki beraberinde sıkı kuralları ve yaptırımları getirmiştir. Aile özellikle safkan bir aile olma özelliğini korumuştur ve safkanlığı bozacak hiçbir davranışa tahammül yoktur.

Bina konusunda oldukça hassas olan bu aile Hufflepuf’a seçilen bir aile üyesini büyük bir tehdit olarak görmektedir. Kimi aile üyesine göre Hufflepuf safkanlığı bozma eğilimi olan bir binadır ve yine aynı aile üyeleri bu binanın öğrencileri doğuştan damarlarında melezlikle yaşayan büyücülerdir. Böyle bir düşünceye karşın bazı aile üyeleri bu konuda çok da seçici değildir.

Ailenin her yaz kimisi tarafından ‘sıkıcı’ olarak tabir edilen geleneksel aile toplantıları olur. Konuların ilk başında hep kurallardan bahsedilir; ancak daha sonra bu kurallar yerini tatlı sohbetlere bırakır. Aile üyeleri birbirlerine karşı ne kadar sert görünseler de dışarıya karşı büyük bir iş birliği içindedir. Bir tehlike karşısında birlikte çözüm ararlar. Ailenin korumacılığı en büyük özelliklerinden biridir. Bu yüzden olsa gerek aileye bu güne kadar dışarıdan hiçbir tehdit gelmemiştir. Aile bu zamana kadar bir çok koldan neslini devam ettirmektedir.

Aile Üyeleri Hakkında Bilgi:

Raistlin Majere bilinen ilk aile büyüğüdür. Kendisi Hogwarts/ Slytherin’den mezun oldu. Slytherin özelliklerini sağlayan karakteri onu karanlık taraflara yönlendirdi. Anca bu karanlık topuluklarda çok fazla barınamadı. Karanlık tarafın lanetli hayatına Slytherin’e seçildiği ilk andan beri oranın bir parçası olup, lanetin bedenini sardığını görünce karanlık dünyadan ayrılmak için her türlü yolu denedi. ‘Kimsenin bilmediği’ bir şekilde aralarından ayrılmayı başarabildi ve soluğunu bu topluluğa üye olduğundan beri yalnız bıraktığı karısı Kitiara ve üç çocuğunun (Alexis, Evangeline, Richard) yanında aldı. Raistlin çocuklarını karanlıktan uzak tutabilmek için ne yapabileceği konusunda uzunca düşündü ve sonunda ‘Majere’ kurallarını oluşturmaya karar verdi.

İlk başta dört kuraldan oluşan bu belge, daha sonra beş kurallı hale gelmiştir. Bu beş kuralın ilki ve belki de en önemlisi ‘Karanlık Taraf Yasağı’ dır. İkinci sırada ise ‘Safkanlık’ esastır. Üçüncü kural bu iki kuralın bozulmayacağını belirtir. Dördüncü kural aile liderinin seçimi ile ilgiliyken son kural ise her yaz yapılacak olan aile toplantılarıyla ilgilidir. İlk iki kurala uymayan aile üyeleri aile tarafından reddedilir.
Raistlin ve Kitiara’nın Raistlin’in dönüşünden sonra iki çocuğu daha oldu. (Marian ve Merlin) Beş çocuk da ‘Majere Kuralları’ na göre yetiştirildi. Son iki çocuğun doğumundan sonra Raistlin, Alexis ile birlikte bir gezisinde lanetlenerek öldürüldü. Onunla birlikte Alexis de öldürüldü ve Majere Ailesi iki ölümü birden tattı. Bundan sonraki yaşamlarında yalnızca Kitiara onlarla ilgilendi.

Evangeline ve Richard – ikiz kardeşler- Hogwarts’tan mektup gelmesiyle büyülü dünyaya ilk adımlarını attılar. Evangeline karşı konulmaz cesaretiyle Gryffindor’a, Richard ise bilgeliğiyle Rawenclaw’a kabul edildi. Mezun olduklarında Evangeline bir bakanlık çalışanı , Richard ise seherbaz oldu. Richard evlenemeden bir düelloda yaşamını kaybetti. Evangeline ise Bakanlık’ta tanıştı Alex ile evlendi; ancak hiç çocukları olmadı.
Marian ve Merlin abi-ablalarının Hogwarts’a gitmesinden üç yıl sonra büyülü dünyaya adım attılar. Marian Slytherin’e, Merlin ise Gryffindor’a kabul edildi. Marian’ın Slytherin’e seçilmesi Kitiara’da panik yarattı. Kadın sonu görür gibiydi. Marian da babası Raistlin’in yolundan gitti, ama babası gibi girdiği topluluktan ayrılmadı ve çalışmalara devam etti. Marian kuralların gerektirdiği gibi aileden dışlandı. Daha sonra katıldığı toplulukta Rosheen adında bir kızla evlendi ve Caramon diye bir oğulları oldu.

Kitiara ile birlikte yalnızca Merlin kalmıştı. Annesinin geçirdiği zor dönemlerde hep ona destek çıkmaya çalıştı. O da Gryffindor’dan mezun oldu ve seherbaz olmak istedi. Bir çocuğunu daha kaybetmek istemeyen Kitiara onun bu isteğine şiddetle karşı çıktı. Bu sebeple Merlin annesinin isteği üzerine Hogwarts’ta kalarak SYB dersi profesörlüğü için Hogwarts’ta kaldı. Merlin Bakanlık’tan Serena adında bir kızla tanıştı ve onunla evlenerek annesinin yanında kalmaya devam etti. Merlin ve Serena’nın ikiz bebekleri oldu.(Mary ve Alex) Bu bir türlü toruna sahip olamamış Kitiara için büyük mutluluktu; ancak torunlarına doyamadan yaşlılığın getirdiği hastalıklardan yaşamını yitirdi.

Kitiara’nın ölümünden sonra Merlin ve Serena iki yıl arayla yeni bebek sahibi oldular. Kız olana ablasının adı olan Alexis, erkek olana ise abisinin adı olan Richard adlarını verdiler. Richard'ın doğumundan iki yıl sonra da bir başka kız evlatları oldu. Onun da adını Jamie koydular.
Marian, seherbazlarla verdiği bir savaşta hayatını kaybetti. Karısı Rosheen, oğulları Caramon’un Hogwarts’a (Rawenclaw) başlamasıyla ortadan kayboldu. Caramon’un yalnız kalmasına üzülen Merlin, ondan karanlık tarafla ilgili sözü alınca onu tekrar aileye katmaya karar verdi. Buna itiraz eden olmadı.

Caramon Rawenclaw’dan mezun olduktan sonra yaşamına yazar olarak devam etti. Daha sonra ailesi olmayan Melinda adında bir kızla tanıştı ve onunla evlenmeye karar verdi. Çiftin iki çocuğu oldu.
Merlin’in ikizlerinden Mary, bir hastalık yüzünden hayatını kaybetti. Diğer ikiz Alex ise Gryffindor’dan mezun olup bakanlıkta çalışmaya başladı. Ölen kardeşinin adını taşıyan bir şifacıyla evlendi ve üç çocukları oldu. Merlin’in ablasının ismini koyduğu, Alexis Rawenclaw’dan mezun olduktan sonra şifacı oldu ve Eduardo adında bir seherbazla evlendi. Alexis ve Eduardo’nun da üç çocuğu oldu.

Merlin’in en küçük oğlu Richard, Gryffindor’dan mezun olduktan sonra sihirli yaratıklar hakkında araştırma yapmak için ailesinin yanından ayrıldı. Araştırma sırasında gezdiği yerlerden birinde Sally adında bir yazar ile evlendi. Sally ve Richard’ın üç çocuğu oldu. İlk çocuktan sonra çiftin arasında gerginlikler başladı; ancak Sally'nin ikizlere hamile kalmasıyla araları biraz daha düzeldi. İkizler doğduktan sonra da ilişkilerini devam ettirmeye çalıştılar; ancak çabaları sonuç vermedi ve ayrılmaya karar verdiler. Aralarının bozulma sebepleri sonradan ortaya çıktı. Richard, Sally ile evlendikten bir süre sonra bakanlıkta çalışan Larissa adında bir kadınla da beraber olmaya başlamış. Bunu büyük bir ustalıkla kapatmayı beceren Richard, hem Larissa 'yı hem de Sally'i bir arada yürütmeye çalışmış.
Sally ikizlerin doğumundan üç yıl sonra hayatını kaybedince, Richard diğer iki çocuğunun annesi olan Larissa'yı aile karşısına çıkardı. Birbirini çok seven bu iki kişi ilk başta ailede özellikle Richard’ın kızı Kitiara Psyche tarafından hiç de hoş karşılanmasa da evlendiler. Bu evlilik üvey kardeşlerin birlikte yaşama sürecinin başlangıcı oldu. Richard ve Larissa'nın da ölümünün ardından kardeşler beraber daha fazla vakit geçirmek zorunda kaldılar.
Jamie Hogwarts'ta Slytherin binasına seçildi. Slytherin ailede bir korku yarattı; ancak korkulan olmadı. Jamie bakanlıkta çalışmaya başladı ve orada Clark adında biriyle evlendi. Clark ve Jamie'nin dört çocuğu oldu.
Bu sırada Merlin ve Serena çıktıkları bir seyehatte öldüler. Aile lideri Melin’in ölümünden sonra yeni birinin seçilmesi gerekiyordu. Bu muhtemelen yaşayan ikizlerden Alex olacaktı; ancak kendisi aile lideri olmak yerine gençlerden birinin olmasını tercih etti ve aile liderliğine aday olarak Kitiara Psyche’yi gösterdi. Ailenin tüm üyeleri, bunu olumlu karşıladı, Caramon dışında. Caramon Richard’ın son evliliğinden doğan Alexis Ciera’yı aday gösterdi. İki kız arasında çok az yaş farkı vardı. Alexis Ciera’nın aday gösterilmesiyle aile de fikrini değiştirenler oldu. Zaman zaman bu konu üzerine tartışlalar yaşandı ve en sonunda bir aile üyesi toplantısında her iki kızın da aile lideri olabileceğine karar verdiler. O günden sonra birbirinden pek de hoşlanmayan iki üvey kardeş aile işlerini beraber yürütmeye başladılar.

Birlikte yaptıkları ilk iş büyük büyük babaları Raistlin’in küçük erkek kardeşi Sam’in soyunu bulmak oldu. Sam hakkında pek bilgi toplayamasalar da en azından şu anda yaşayan aile üyelerini buldular.
‘Sam Cassandra adında bir ev hanımıyla evlenmiş ve iki çocukları olmuş. Sam bunlardan birine abisi Raistlin’in adını diğerine ise Cassandra’nın büyükbabasının adını, Nate’i vermişler. Raistlin Sam’den kalan dükkanı yürütmeyle yaşamını kazanmış ve bakanlıkta çalışan Hazael ile evlenmiş. Çiftin iki çocuğu olmuş: Ron ve Bella. Ron da babası gibi dükkanı işletmeye devam etmiş ve … adında bir kadınla evlenmiş. Ron ve … ‘ın iki çocuğu olmuş. Bella da şifacı olup bakanlıktan Eric adında biriyle evlenmiş. Onların tek çocukları olmuş.

Sam’in küçük oğlu Nate abisi ile birlikte babasının dükkanını işletmiş ve daha sonra Edna adında bir kadınla tanışmış ve evlenmiş. Bu çiftin iki çocuğu olmuş. Nate ve Edna ilk oğullarına Nate’in babasının adını, Sam’i vermişler. Sam bitkibilim uzmanı olmuş ve bir araştırma gezisi esnasında Cameron adında büyüleyici bir yazarla tanışmış. Çift ani bir kararla evlenmişler ve iki çocuk sahibi olmuşlar. Diğer oğullarına ise Marlon adını vermişler. Marlon Gryffindor'dan mezun olup bakanlıkta çalışmaya başlamış ve orada Lauren adlı bir kadınla tanışıp evlenmiş ve üç çocukları olmuş.’

Kitiara Psyche ve Alexis Ciera Sam’in ailesini de aralarına kattılar ve bundan sonra hep beraber yaşamaya başladılar
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Majere Ailesi Hakkında
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Majere Ailesi
» Ray Allen Majere

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Accio-Hogwarts :: - Yaşam Alanları - :: Londra :: Majere Malikanesi-
Buraya geçin: